Lue uudestaa. Me meinatenkim muakattiiv tää juttu ihan uusiks lavvantaina 19.1.2008.


Nin siis eilinen päivä eli torstaki, meni  siä evakossa-nimisessä paikassa  (mamman pikkusiskolla).

Matkan   (466 metriä)   ajaks me jouduttii siihe  peltilootaan
(nimitys a la  Reeti) !  Mamma mutisi matkalla, että olis varmaan tarttenu ostaa sille peltilootan ohjustajalle korvatulpat. No, täytyhäm meitin kertoo mitä miältä me oltiin siä peltilootassa olosta. Nih !

Joku voi ny ihmetellä miks me mentii noin lyhkänem matka peltilootalla, mutteiha kukaan olis
meittiä sinne jaksanu kantaa. Mää ja Viivi painetaan koppinemme yli 15 kiloo, Viikarit painaa koppineen n. 13 kiloo ja Nöpö koppineen jotakuinki 5 kiloo. Plus siv viä meitin ruuat, vessa, hiakat ja muut tykötarpeet, ninkus nyn noi hiirulot summuut.
Mamman äiti sano, että lainakkaa jostaim maitorattaat. Tiättekö mikkä on maitorattaat ? Mamma kerto, että niitoli mamman mummulassa sillon kum mamma oli iham piäni eli siis joskus
ihan kivikaudella. Non tämmöttet:


       1221528.jpg

Me ei kyä ymmärretä mitä tekemistä noillon maidon kanssa. Ei kai noita voi juada ? Mamma muka tiätää, että niillä kuljetettii sillon kivikaudella noita maitotokkia...konttia...tonkkia tai no jotai sellattia maitolaiturille. Sitä me ei kyä ymmärretty mitä ne kontat o ja miks ne sinne laiturille viätiin ? No, siiton kumminki nin kamalasti aikaa, että se maito ov jo varmana hapanta ja ihal limpillä. Tai sitte muuttunu kiveks kus se kerta oli nin kavvan sitte.

1223385.jpg



No mennääs takas aiheesee.
Sik kum me päästiin sinne evakkoon, nin me huudettii kaikki kuarossa, että:  "Mikäs tää paikka on ?  Mennään kotio !"
Mamma ei kumminkaan kuunnellut tai sis se ei vaan saanu selvää meitin huudosta, kumme vuarotellen ja kuarossa pyydettiin päästä kotio.

Noi  Viikarit  meni sim melkeen heti saunaan piiloon, kus siä oli nir rauhallista.

No, mamma lähtiki sik käymään kaupoilla ja mamman sisko ja Poitsu jäi meitin kanssa. Sillom me sim mentiinki kaikki sinne saunaan. Kattokaa ny !


1218421.jpg
       Mää                                                                           Vertti
                            Nöpö
                                               Viivi              Mortti


Ans olla kum mamma tuli siältä kaupoilta ja kuultiin eteisestä mamman ääni, nin me rynnättiin kaikki siältä saunasta mamman tykö eteiseen ja huudettiin, että miks se jätti meitit yksin viaraaseen paikkaan. Vaikkei me mitään yksin oltu ! Oltiiv vaan nin säikkyjä siä, kunei me koskaam missään käydä. Olla möllötetää täällä kotona.

Paluumatkallahan oli sis samallaine rumpa kum menomatkallaki paitti, että me huudettiiv viä lujempaa. Ja voitteks te kuvitella ! Sen peltilootan ohjustaja ja mamma nauro meitin matkajutuille ihan ääneen ! Hmph !


Terveisin Taavi.



   line027.gifline027.gif





Ai niin joo. Meinas unohtua.



Nyn ne o sin näytillä !



                katbetL.gif